Å BYGGE EN HJERNE

Les mer

Med hele 350 ulike studier og kurs kan tilbudet på nki.no være overveldende. For å hjelpe potensielle studenter med å finne riktig kurs raskere bygget vi chatboten HeNKI. Ved å slå av en prat med heNKI fikk studentene tips om studieretninger som matcher deres interesser – og lenker til kurs de kunne være interessert i. På kort tid har heNKI  blitt en superselger for NKI – sjarmpoeng fra folk som har tatt seg en prat med ham får han også!


Vi innledet arbeidet med en workshop med NKI hvor vi sorterte studiene og matchet dem med egenskaper som kreves av studentene. Deretter startet arbeidet med å bygge et flytdiagram basert på innsikten fra workshopen. Vi ønsket at chatboten både skulle fungere som en rådgiver og en sorteringsmaskin. Derfor avdekker han først interessene og evnene til de som interagerer med ham, deretter begynner han å lete etter relevante studier og kurs.

Selve chatboten ble bygget i Chatfuel, slik at den kunne integreres med Facebook Messenger og dermed være enkelt tilgjengelig for potensielle studenter.


Å LAGE CHAT-BOT ER EN TING. Å LAGE HENKI ER EN ANNEN. HENKI ER TROSS ALT ANSATT HOS NKI OG SKAL HA SAMME GREIE OG HJELPSOMME PERSONLIGHET SOM ALLE ANDRE NKI ANSATTE:)

Derfor var språket en viktig del av arbeidet med HeNKI. Vi ville at det skulle være tydelig at HeNKI var en bot og ikke et menneske, samtidig måtte han ikke føles mekanisk å snakke med. Resultatet har blitt en bot med et levende og lett språk. Han har humor, og er ikke redd for å innrømme når han kommer til kort. Når han gjør det, kaster han ganske enkelt inn håndkleet og sender studentene videre til en av NKIs dyktige studierådgiver.


HeNKI er i dag en integrert del av NKIs selgerteam. Han er ikke akkurat med på lønningspilsen, men i det tempoet han skaffer NKI nye studenter hadde han kanskje fortjent en invitasjon.