SES Optikk


Virtual Try On
UTFORDRINGEN

SES optikk er en uavhengig optiker med fokus på å levere unikt designbriller av høy kvalitet til sine kunder. Utvalget du finner i butikken er nøye håndplukket fra ulike designere og kolleksjoner. Det er ikke uvanlig at det kun vil være 1-2 briller tilgjengelig for det norske markedet og brillene finnes kun tilgjengelig gjennom deres butikk. Deres foreløpig eneste filial ligger i en travel gate på Grünerløkka i Oslo.

SES optikk ønsker å trekke flere kunder inn i butikken og vise frem sine unike brilledesign på en spennende måte.

Potensialet for å tiltrekke seg nye kunder er stort, men hvordan får vi folk til å få øynene opp for SES Optikk og bli mer interessert i briller?

LØSNINGEN

Briefen startet med et ønske om en avisannonse tilpasset lokalavisen på løkka, men endte med avansert arduino løsning som skulle vise seg vanskelig å passere uten å ta en titt i “prøverommet”.

Vi åpnet et døgnåpent, virtuelt prøverom hvor forbipasserende kan prøve briller, ta bilde av seg selv og til og med be venner og forbipasserende om feedback på om brillene er ”hot or not”. Virtual Try On er en fysisk installasjon i butikkvinduet med et kamera som fanger opp bilde av brukeren og knapper til å bytte briller, ta bilde og be om tilbakemelding. Brukeren ser seg selv midt på skjermen og har ulike briller til høyre og venstre for ansiktet. Briller velges enkelt ved å trykke på knappene, og ansiktsgjenkjenning sørger for korrekt plassering i ansiktet.

Brukeropplevelsen er designet for å være så intuitiv at både travle handlende og vennegjenger på vei til en hyggelig kveld på byen umiddelbart forstår løsningen og syns det er morsomt å utforske den!

RESULTAT

Etter at Virtual Try On ble lansert har SES Optikk merket en betydelig pågang, både i og utenfor butikken.

Det virtuelle prøverommet har blitt et morsomt element i gatebildet. Forbipasserende stopper og er nysgjerrige. De prøver forskjellige briller og tar selfies. I løpet av de første tre månedene ble det lagret hele 1500 bilder, og bildene fortsetter å strømme inn.

Totalt har det vært mer enn 45 000 interaksjoner med kunder av SES optikk, stemmer, posting av bilder og briller testet.

FOR SPESIELT INTERESSERTE

Bildene er koblet med et Arduino-klargjort fysisk grensesnitt som har toveiskommunikasjon gjennom en USB-forbindelse. Oppsettet gjør det mulig for knappene å kontrollere programvaren og for programvaren å kontrollere knappene.

Knappene aktiveres og deaktiveres med lys på eller av for å indikere status. De to skjermvisningene er koblet sammen med bruk av sanntidskommunikasjon gjennom Node.js.

ses

panel sverrtester